9 Nisan 2015 Perşembe

ELMALI KEK


Elmalı kek tarifimi yaklaşık 15 yıldır pişiriyorum. Lezzetiyle çay saatlerini güzelleştiren bu tarifi, denemenizi öneririm. Bir dilimin asla yetmediğini göreceksiniz.
Malzemeler: 2 adet ekşi yeşil elma (kabuğu soyulmuş ve çok ince dilimlenmiş)
                     1 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
                     1 tatlı kaşığı tarçın
                     4 yumurta
                     1,5 su bardağı toz şeker
                     1/2 su bardağı sıvıyağ (Trakya Birlik Kooperatifinin ayçiçek yağı ile harika oluyor)
                     1/2 su bardağı su
                     1 paket toz vanilya (5 gr)
                     1 paket kabartma tozu (10 gr)
                     2 su bardağı un
Yapılışı: Bir kasede dilimlenmiş elma, ceviz ve tarçını karıştırın. Diğer bir kasede yumurta ve şekeri çırpın. Su ve yağı ekleyip tekrar çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edin.

Yağlanmış kek kalıbına hamurun yarısını yayın. Elmalı karışımı üzerine yayın. Kalan hamuru elmalı karışımın üzerini örterek yayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kızaran keke bir bıcak batırdığınızda kek hamuru üzerine yapışmıyorsa kekiniz pişmiştir. Fırından çıkardığınız keki 5 dakika soğumaya bırakın. Ardından servis tabağına ters çevirin. Kek iyice soğuduğunda dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder