20 Nisan 2015 Pazartesi

FIRINDA KARİDES


Fırında karides ara sıcak olarak oldukça lezzetli ve enerjik. Denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1 Kg kabuklu karides
                   1 adet soğan (küçük boy) jülyen doğranmış
                   2 diş sarımsak dilimleyin
                   2 adet orta boy domates kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış
                   3 çorba kaşığı taze kaşarpeyniri rendelenmiş
                   1 çorba kaşığı tereyağı
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
Yapılışı: Karidesleri bol suyla yıkadıktan sonra bir tencerede üstünü geçecek kadar suyla 10 dakika haşlayın. Haşlarken kapağını yarı açık bırakın, taşmasın. Suyunu süzüp kabuklarını ayıklayıp içini çıkarın. Bir tavada tereyağını orta ateşte eritin. Eriyen tereyağına sarımsak ve soğanı ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp hafif pembeleşince, ayıklanmış karidesi ekleyin. Karidesleri 3-4 dakika pişirmeniz yeterli, saydamlığını yitirip beyazlaşacaklardır. Domatesi, tuz ve karabiberi ekleyin. Domates hafif suyunu çeksin. Tüm malzemeyi bir fırın kabına aktarın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırının üst rafında, kaşar peyniri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika fırınlayın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder