7 Nisan 2015 Salı

MUTLU BROWNİ


Bu tarifle hazırlayacağınız browninin içinden akan çukulatalar harika. Zevkle pişirdiğim bu tarifi denemenizi öneririm.
8-16 Kişilik
Malzemeler: 250 gr bitter çukulata
                     110 gr tereyağı
                     3 yumurta
                     2 yumurtanın sarısı
                     2 çorba kaşığı tepeleme toz şeker
                     1,5 çorba kaşığı esmer toz şeker
                     1 çorba kaşığı tepeleme un
                     1 çorba kaşığı kakao
Şişde servis için: 16 adet çöp şiş
                            16 adet kuru kayısı
                            16 adet nane yaprağı
                            16 adet çilek  
Yapılışı: Benmari usulü tereyağını kapta eritin. Eriyen tereyağına parçaladığınız çukulataları katıp karıştırın. Çukulatalar da erisin.


 Yumurtaları en az 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Oda ısısında olmaları çok önemli.Bir kaseye yumurtaların hepsini alın. Yumurtalara şekerleri ekleyip çırparak şekerleri tamamen eritin. Unu ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Eriyen çukulatalı tereyağını kaseye yavaş yavaş akıtarak karıştırın. Yavaş eklemek çok önemli.

Karışımı yağlanmış silikon küçük kek kalıplarının 2/3 ünü dolduracak şekilde paylaştırın. Bu karışımdan 16 kek kalıbını dolduruyorsunuz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Browniniz kabardığında hemen fırından çıkarın.

Servis ederken brownileri çöp şişe önce kuru kayısı, sonra browni, nane yaprağı ve çilek şeklinde dizin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder