Bu Blogda Ara

5 Nisan 2015 Pazar

SADE JÖLE

Sade jöleyi pastalarınızın üzerine dilimlediğiniz meyvelerinizin kararmaması için kullanabilirsiniz.
Malzemeler: 1 çorba kaşığı mısır nişastası
                     2 çorba kaşığı toz şeker
                     2,5 çay bardağı su
Yapılışı: Bir tencereye mısır nişastasını ve şekeri ekleyip iyice karıştırın, üzerine suyu ekleyip karıştırın. Kısık ateşe tencereyi yerleştirin. Sürekli karıştırarak kaynatın. 1 dakika kaynatın. Ateşi kaynadıktan sonra kapatıp yarım dakika daha karıştırarak soğutun. İstediğiniz meyvelerinizin üzerine kaşıkla dökebilirsiniz. Meyvelerinizin kararmasını önlediği gibi onlara parlak bir görüntüde verecektir.