3 Nisan 2015 Cuma

SİMİTTE SALINAN YUMURTA

Haftasonu kahvaltısını zevke dönüştüren bu tarif oldukça kolay ve lezzetli. Bir gün önce aldığınız simitin, nasıl lezzet kazandığını görmeniz için denemenizi öneririm.
2 Kişilik
Malzemeler: 1 adet simit (bir gün önce fırınınızdan alın)
                     2 yumurta
                     1 yumurta sarısı
                     50 gr tereyağı
                     7-8 dilim pastırma
                     birlikte servis etmek için roka
Yapılışı: Küçük bir yayvan tavada tereyağını eritin ve kenara alıp ılıması için bekletin. Eriyen tereyağının üstündeki köpükleri kenara alın ve altındaki duru kısmı kullanın. Benmari usulü uygulamak için küçük bir tencereye, üstüne oturtacağınız kaba değmeyecek kadar su koyup kaynatın ve üzerine kabı yerleştirin. Bu kaba, 1 yumurta sarısını ekleyin ve erittiğiniz tereyağını damla damla akıtın. Tereyağını akıtırken sürekli yumurtayı karıştırmalısınız. 1-2 dakika sosu bu şekilde pişirin.

Bu arada simidinizi ortadan ikiye bölün ve ekmek kızartma makinasında kızartın. Tereyağını  erittiğiniz tavaya pastırma dilimlerini koyup alt-üst pembeleştirin. Üzerlerine 1 çorba kaşığı sıcak su ekleyin. Suyu çekince pastırma dilimlerini kenara alın. Aynı tavaya sıcak su doldurun. İki yumurtayı tavada kaynayan suya kırın. Beyazları pişene kadar bekleyin.

Servis tabaklarına kızaran simitleri alın ve yarım simiti halka şeklinde yayın. Üzerine tereyağlı yumurta sosunu gezdirin. Sosun üzerine pastırma dilimlerini yayın. Pastırmanın üzerine de suda pişen yumurtayı bir delikli kevgirle alıp yerleştirin. Tabağınızı roka ile servise hazırlayın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder