5 Nisan 2015 Pazar

TAVUKLU PİLAV


Oldukça basit fakat bir o kadar da lezzetli olan bu yemeği özellikle çocuklar çok severek yiyor. Ben de çocuk ruhumu bazen bu yemeği pişirerek mutlu ediyorum.  Köy tavuğu veya organik tavukla pişirmenizi öneririm.
3-4 Kişilik
Malzemeler: 1/2 organik tavuk
                     3 su bardağı tavuk suyu
                     1,5 su bardağı pirinç
                     2 çay kaşığı tuz
                     1 çay kaşığı öğütülmüş tane karabiber
                     2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı: 1/2 tavuğu 1 litre su ile düdüklü tencerede 25 dakika kaynatın. Pişen tavuğu suyundan bir delikli kepçe yardımıyla çıkarın. Kesme tahtasında tavuğun etlerini çatal yardımıyla didin ve kemiğinden ayırın. Didilmiş tavuk etini 1 çay kaşığı tuz ile tuzlayın.
 Yayvan bir tencereye tereyağını ekleyip eritin. Ayıklayıp tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinçlerin suyu, soğuduğunda süzüp, süzgeçte iyice yıkayın. Yıkanmış pirinçleri eriyen tereyağına ekleyip 5 dakika kavurun. Kavrulan pirinçlere tavuğun haşladığınız suyundan 3 su bardağı ekleyip 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi iyice kısın. Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişen pilavınız suyunu çektiğinde ateşi kapatın. Kapakla tencere arasına temiz bir peçete gerip yaklaşık 10-15 dakika pilavınızı dinlendirin. Dinlenen pilavınızı servis tabağına alıp üzerine tavuk etini yerleştirin. Üzerine öğütülmüş tane karabiber serpip servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder