2 Nisan 2015 Perşembe

YUMURTALI SARMAŞIK (YABANİ KUŞKONMAZ)

Avronyes (acı sarmaşık) ve asparaca (tatlı sarmaşık, tilki kuyruğu) adlı sarmaşıkları birlikte kullandım. Tatlı sarmaşık, Ege Bölgesinde tepe ve bayırlarda böğürtlenlerin arasına gizlenerek büyür. Bu nedenle de toplanması oldukça zahmetlidir. Yabani kuşkonmaz olarak da bilinir. Bu yemek, Girit mutfağının değerli yemeklerindendir.

Malzemeler: 500 gr. sarmaşığın uçlarından kolayca kırılabilen yerlerini 4-5 cm uzunluğunda kırın
                     3 yumurta
                     2-3 adet taze yeşil soğan ince kıyılmış veya 1 adet kuru soğan küp doğranmış
                     3 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1 kahve fincanı sıcak su
                     1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Yayvan bir tavaya zeytinyağını ekleyin. Kısık ateşte önce soğanı hafifçe kavurun. Soğana sarmaşıkları ekleyin ve kaşıkla karıştırarak kavurmaya 5-6 dakika devam edin. Kavrulan sarmaşıklara sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Tavanın kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin. Ardından yumurtaları tavaya ekleyip karıştırın. Yumurtalar da piştiğinde servise hazırdır. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder