1 Mayıs 2015 Cuma

ARAPSAÇILI (REZENELİ) KURU FASULYE



Girit mutfağının bir örneği olan bu lezzetli ve hafif sebze yemeğini denemenizi dilerim. Yabani taze arapsaçı ile pişiriyorum ve tadına doyulmuyor.
Malzemeler: 500 gr kuru fasulye haşlanmış
                  1 demet arapsaçı (rezene) küçük doğranmış
                  1 adet kuru soğan küp doğranmış
                  1 çorba kaşığı domates salçası
                  3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
                  2 su bardağı sıcak su
                  1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Tencereye zeytinyağını ekleyip ocağın orta gözünde kısık ateşe yerleştirin. Soğanı ekleyip hafifçe kavurun. Domates salçasını ekleyin ve kum kum olana kadar kavurun. Ardından doğranmış rezeneleri ekleyin. Rezeneleri yaklaşık 5 dakika kavurun. Sıcak suyu ekleyin. Su kaynadığında haşlanmış kuru fasulyeyi ve tuzu ekleyin.


Yaklaşık 15 dakika pişirin. Ateşten aldığınız yemeği servis kasesine alın. Soğuduğunda servis edin. Afiyet olsun.    
               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder