Bu Blogda Ara

1 Mayıs 2015 Cuma

ARAPSAÇILI (REZENELİ) KURU FASULYE



Girit mutfağının bir örneği olan bu lezzetli ve hafif sebze yemeğini denemenizi dilerim. Yabani taze arapsaçı ile pişiriyorum ve tadına doyulmuyor.
Malzemeler: 500 gr kuru fasulye haşlanmış
                  1 demet arapsaçı (rezene) küçük doğranmış
                  1 adet kuru soğan küp doğranmış
                  1 çorba kaşığı domates salçası
                  3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
                  2 su bardağı sıcak su
                  1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Tencereye zeytinyağını ekleyip ocağın orta gözünde kısık ateşe yerleştirin. Soğanı ekleyip hafifçe kavurun. Domates salçasını ekleyin ve kum kum olana kadar kavurun. Ardından doğranmış rezeneleri ekleyin. Rezeneleri yaklaşık 5 dakika kavurun. Sıcak suyu ekleyin. Su kaynadığında haşlanmış kuru fasulyeyi ve tuzu ekleyin.


Yaklaşık 15 dakika pişirin. Ateşten aldığınız yemeği servis kasesine alın. Soğuduğunda servis edin. Afiyet olsun.