31 Mayıs 2015 Pazar

BAL KABAĞI BÖREĞİ

Bal kabağı çıtır çıtır böreğe yumuşacık bir tat veriyor. Oldukça lezzetli bu böreği denemenizi dilerim.
Malzemeler: 2 adet hazır yufka
                       2 çorba kaşığı tereyağı erimiş
                      1 yumurtanın sarısı
İç malzemesi: 1 kg bal kabağı (rendelenmiş veya mutfak robotu ile küçük parçalanmış)
                      200 gr dana etinden kıyma
                      1/2 demet dereotu ince kıyılmış
                      3 diş sarımsak
                      3 adet taze yeşil soğan
                      3 çorba kaşığı zeytinyağı
                      1/2 çay kaşığı karabiber ve kırmızı pul biber
                      1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Tavaya zeytinyağını ekleyip kısık ateşe oturtun. Küçük doğranmış sarımsağı ve kıymayı tavaya ekleyip et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kavrulan ete soğanı ekleyip hafifçe kavurun. Küçük parçalanmış kabağı, tuzu ve biberleri ekleyip kabaklar pişene kadar karıştırarak kavurun. Kabaklar piştiğinde iç malzemesini ateşten alın. Soğuduktan sonra dereotunu ekleyip karıştırın.

Tezgaha yufkaları yayıp dörde bölün. Her parçayı fırçayla yağlayın. Yufkanın geniş kenarına iç malzemesini yayıp resimdeki gibi zarf şeklinde sarın. Üzerlerine tereyağı ve yumurta sarısı sürüpn.180 derecede önceden ısınmış fırında börekleriniz kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Not: Pişirdiğim bal kabağını, bahçesinde organik olarak arkadaşım Ayşe Demirel hanımefendi yetiştirdi. Böreğin lezzetinde onun emeği büyük. Kendisine teşekkür ediyorum.

1 yorum:

  1. Abla yaa, olmuyo böyle. Hep siz yiyosunuz, biz de resimlere bakıyoruz. Taşınacağım en sonunda oraya. Sonra da 100 kilo olacağım.

    YanıtlaSil