25 Mayıs 2015 Pazartesi

İÇ BARBUNYA PİLAKİ


Taze barbunya fasulyesinin içiyle pişen pilaki ile sofralarımızı şenlendirelim.
Malzemeler: 1 Kg taze barbunya fasulyesi
                   1 adet kuru soğan küp doğranmış
                   2 adet küçük havuç
                   1 adet yeşil biber ince doğranmış
                   1 adet iri domates kabuğu soyulup küp doğranmış
                   2 çorba kaşığı maydanoz ince doğranmış
                   3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
                   1 yemek kaşığı toz şeker
                   1 çay kaşığı tuz
                   2,5 su bardağı sıcak su
Yapılışı: Barbunyaların içini çıkarıp yıkayın. Üzerini geçecek kadar suyla bir taşım kaynatın. Ateşten alıp boyalı suyunu süzün.

Bir tencereye zeytinyağını ekleyip sırasıyla soğanı, biberi ve havucu ekleyip hafifçe kavurun. Domatesi ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, iç barbunyayı, toz şekeri ve tuzu ekleyip tencerenin kapağı kapalı kısık ateşte pişirin.

 Yaklaşık 15 dakika sonra barbunyalar yumuşamış olur.  Servis tabağına boşaltıp üzerine maydanoz serpin. Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Barbunya içi soğurken içine su çeker. Bu nedenle yemeğin biraz sulu kalması önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder