3 Mayıs 2015 Pazar

MİDYELİ PİLAV


Midye, kapya biber ve safranla pişen pilavın tadına doyulmuyor. Tek başına bir ana yemek olarak sofranızda yer verebilirsiniz.
Malzemeler: 1,5 su bardağı pirinç
                   3 adet kapya biber (kırmızı tatlı italyan biberi)
                   30 adet midye
                   1 yemek kaşığı safran (toz haline getirilmiş)
                   2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
                   1 çorba kaşığı tereyağı
                   2 çorba kaşığı zeytinyağı
                   2,5 su bardağı sıcak su
                   1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Pirinci bir kapta üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip bekletin. Su soğuduğunda pirinci süzgeçe alıp bol su ile yıkayın. Kapya biberlerin çekirdeklerini temizleyip mutfak robotunda minik parçalayın. Pilav tenceresine tereyağını ve zeytinyağını ekleyip orta ateşe yerleştirin.


 Eriyen yağa önce biberi ardından midyeyi ekleyin. Biber ve midye önce suyunu salacak, ardından da suyunu çekecektir.

 Suyunu çeker çekmez yıkadığınız pirinci ekleyip bir kaç kez karıştırın. Tuzu, safranı ve 2,5 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Su kaynadığında tencerenin ateşini iyice kısın. 15 dakika sonra pilavınız pişmiş olacak. Ateşten tencereyi alın. Maydanozu üzerine serpip kaşıkla hafifçe karıştırın. Tencereyle kapağı arasına temiz bir peçete gerin. 10 dakika pilavı dinlendirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder