Bu Blogda Ara

16 Mayıs 2015 Cumartesi

PEYNİRLİ GİRİT KABAĞI


Küçük koyu yeşil renkli Girit kabağı ile fırında pişen bu peynirli yemek, lezzetli bir tariftir. Denemenizi dilerim.
Malzemeler: 500 gr girit kabağı (8 tane)
                   3 çorba kaşığı tulum peyniri loru
                   8 ince dilim kaşar peyniri veya tulum peyniri
                   5 dal maydanoz
                   5 dal dereotu
                   2 dal nane
                   1 çay kaşığı tuz
                   3 çorba kaşığı zeytinyağı
                   1 çay bardağı su
Yapılışı: Küçük bir tencerenin 2/3 ünü su ile dordurup kaynatın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Kabakları yıkayıp uçlarını kesin ve kaynayan suya ekleyin. 5 dakika kaynasın.

 Ardından kabakları süzgeçe alın. Kabakların üzerinden uzunlamasına bıçakla kesip bir küçük kaşıkla ortalarındaki çekirdekli kısmı oyun. Diğer yanda küçük bir kaseye aldığınız lor peynirini, ince doğradığınız maydanoz-nane ve dereotu ile karıştırın.

 Bu içle kabakları doldurup, zeytinyağı ile yağladığınız fırın kabına dizin. Kabakların üzerine kaşar peynirlerini yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip hafif tuz serpin. Fırın kabına suyu ekleyin. 200 derecede ısınmış fırında peynirler kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Hem sıcak hem de soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.