10 Mayıs 2015 Pazar

TALAŞ BÖREĞİ


Lezzetli bir çıtırtı yakalayacağınız bu geleneksel böreği denemenizi dilerim. Önceden evde hamuru hazırlardık ve zahmetli olurdu. Şimdi her markette milföy hamuru bulmak mümkün. İsteyen olursa evde hamurun hazırlanışını tarif edebilirim.
Malzemeler: 8 adet hazır milföy hamuru
                  1 yumurtanın sarısı
                  3 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
İç malzemesi: 150 gr kuzu eti küçük kuşbaşı doğranmış
                     1 adet küçük kuru soğan küp doğranmış
                     1 su bardağı bezelye
                     1 adet küçük havuç küp doğranmış
                     1 adet küçük patates küp doğranmış
                     2 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1 tatlı kaşığı domates salçası
                     1/2 çay kaşığı tuz ve karabiber
                     1 su bardağı sıcak su
Yapılışı: Küçük bir tencereye yağı ekleyip soğanı hafif kavurun. Kuzu etini ekleyip et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından domates salçasını ekleyip kum kum olana kadar kavurun. Sıcak suyu, bezelye, havuç, patates, tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte bezelyeler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişince ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuyan iç malzemesini bir süzgece alıp suyunu süzün.


Milföy hamurlarını merdane ile biraz genişletin. 1 yemek kaşığı iç malzemesinden ortalarına ekleyip hamuru dört köşesinden zarf şeklinde kapatın. Ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp kaşar peyniri serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder