4 Mayıs 2015 Pazartesi

TUZDA TAVUK

Tuzlu hamuru kırıp içinden çıkan lezzeti tadmak harika, denemenizi dilerim. Bu hamurla büyük balıkları da kaplayıp fırında pişirebilirsiniz.
Malzemeler: 1 adet bütün köy tavuğu
                   7-8 dal taze kekik
Hamur için: 350 gr deniz tuzu
                  250 gr un
                  2 yumurtanın beyazı
                  1 tatlı kaşığı çekilmiş tane karabiber
                  150 ml su
Kızartmak için: 3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı: Derin bir tencereye sıvıyağı ekleyip kuvvetli ateşte tavuğu hafifçe kızartın. Kızaran tavuğu kenara alın. Bu arada hamur malzemesinin tamamını bir kasede karıştırıp hamuru hazırlayın.

 Fırın kabına tavuğu yerleştirin, üzerine ve içine taze kekik dallarını yerleştirin. Hamuru elinizle tezgahta tavuğun heryerini kaplayacak büyüklükte açın. Hamurla tavuğun üzerini örtün.

 Önceden 210 derecede ısıttığınız fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda servise kabıyla beraber getirin. Sofrada hamuru kırıp tavuğu servis etmek görsel açıdan da hoş oluyor. Afiyet olsun.

Not: İsterseniz tavuğu hiç kızartmadan doğrudan hamurla kaplayıp fırınada sürebilirsiniz. Ben derisini kızarmış sevdiğim için hafifçe kızartıyorum.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder