28 Mayıs 2015 Perşembe

YAPRAK CİĞER TAVA


Oldukça kolay ve lezzetli bir yemek, denemenizi dilerim.
2-3 Kişilik
Malzemeler: 500 gr koyun ciğeri (bütün halde)
                   1 su bardağı un
                   1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için: Yeterince zeytinyağı 
Servis için: Kişi sayısı kadar kuru kırmızı biber ve kuru soğan
Yapılışı: Kasabınıza ciğerin zarını çıkarttırın. Ciğeri 2-3 saat buzdolabının buzluğunda bekletin. Donan ciğeri keskin bir bıçakla yapabildiğiniz kadar ince yapraklar halinde kesin. Donu çözülene kadar bekleyin. Yayvan bir tabakda un ve tuzu karıştırın. Ciğerleri una bulayıp silkeleyin. Üzerinde fazla un kalmasın. Derin bir tencereye kızartmaya yetecek kadar zeytin yağı ekleyin. Ocağın orta gözünde kuvvetli ateşte yağı kızdırın. Kızan yağa önce kuru biberleri ekleyip hafif kızartın ve servis tabağına alın.

 Ciğerleri birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde kızgın yağa salarak altın renginde kızartın. Çok hızlı pişeceğinden ciğerleri takip edin. Altın rengini alan ciğerleri delikli kepçe ile bir peçete üzerine alıp yağını süzdürün. Servis tabağına biberleri, dilimlenmiş kuru soğanı ve sıcak ciğeri yerleştirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Not: Ciğerin donu yaklaşık 15 dakikada çözülüyor. Servisden yarım saat önce dilimleyerek ciğerleri hazırlayabilir ve servise 15 dakika kala kızartmaya başlayabilirsiniz. Kızartırken ciğeri fazla kızartmayın sertleşir.
                 
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder