14 Mayıs 2015 Perşembe

YEŞİL SOĞAN ZİBEĞİ KAVURMASI

Baharda yeşil soğanların ortasından çiçeklerini taşıyan bir dal çıkar. Bu dal çiçeğini açmadan toplanır. Çiçek olacak baş kısım kesilip atılır. Geriye kalan daldan bu yemek hazırlanır. Soğan zibeği veya diğer adıyla yeşil soğan erkeği ile yemeğimizi hazırlayalım.
Malzemeler: 1 demet yeşil soğan erkeği
                  3 yumurta
                  3 yemek kaşığı zeytinyağı
                  1 çay kaşığı kırmızı pul biber
                  1 çay kaşığı tuz
                  1/2 çay bardağı sıcak su
Yapılışı: Kapaklı bir tavaya zeytinyağını ekleyip ocağın orta gözünde kısık ateşe yerleştirin. Yeşil soğan erkeklerini 1-2 cm uzunluğunda kesip tavaya ekleyin. Üzerine tuzu ve pul biberi ekleyip ateşte 5 dakika karıştırın.

Ardından sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın. Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin.Suyu çekip yumuşayan soğanların üzerine yumurtayı kırıp, karıştırın.  Yumurtalar piştikten sonra yemeğiniz servise hazırdır. Sıcak servis edin.
Not: Yemeği yoğurtla servis etmenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder