26 Haziran 2015 Cuma

ALİ NAZİK KEBABI


Gazi Antep yöresinin geleneksel bir yemeği olan Ali Nazik Kebabı ile soframızı lezzetlendirelim.
3-4 Kişilik
Malzemeler: 3-4 adet iri patlıcan
                       1/2 kg süzme yoğurt
                       250 gr kuzu eti ve dana eti karışık kıyma (satır kıyması tercih edilir)
                       2 adet domates
                       1 adet yeşil sivri biber çekirdeği çıkarılıp ince doğranmış
                       3 diş sarımsak ezilmiş
                       8-10 dal maydanoz
                       2  yemek kaşığı sıvı yağ
                       1 yemek kaşığı tereyağı
                       1 çay kaşığı kırmızı pul biber
                       1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Patlıcanları kabukları yanana kadar ocak üzerinde közleyin. Kabuklarnıı soyup patlıcanı mutfak robotunda ince parçalayın. Süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak ve 1/2 çay kaşığı tuzla karıştırın. Bu malzemeyi servis tabağına yayın.


Bir domatesin yarısını ayırın. Kalan domateslerin hepsinin kabuğunu soyup küp doğrayın ve sos tavasında suyunu çekene kadar pişirin. Pişen domates sosunu patlıcanların üzerine yayın.
Tavaya sıvı yağı ekleyip kızdırın. Kıymayı kurutmadan,  biberle birlikte kavurun, 1/2 çay kaşığı tuzu ekleyin. Kavrulan kıymayı da domates sosun üzerine servis tabağına yayın.

Kalan yarım domatesi dilimleyip kebabın kenarlarına dizin. Üzerine maydanoz yapraklarını serpiştirin.
Tavada tereyağını kırmızı pul biberle kızdırıp en üste gezdirerek dökün.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder