3 Haziran 2015 Çarşamba

CACIK



Cacık, yaz aylarında sebzeli et yemeklerinin yanında ferrahlatıcı bir lezzet oluşturuyor. Sofralarınızda yer vermenizi dilerim.
3 Kişilik
Malzemeler: 2 su bardağı yoğurt
                      1 su bardağı soğuk su
                      2 orta boy salatalık ince doğranmış
                      2 diş sarımsak ezilmiş
                      1/2 demet taze nane ince doğranmış
                      1 çay kaşığı tuz
                      3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Derin bir kasede yoğurdu su ile çırpın. Havanda sarımsakları tuzla ezip yoğurda ekleyin. Salatalık ve naneyi ekleyip karıştırın. Cacığı servis kaselerinize paylaştırın. Üzerlerine birer yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip soğuk servis edin. Afiyet olsun.

                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder