27 Haziran 2015 Cumartesi

KAYISILI KEK

 Kuru kayısı ve badem ile pişirdiğim oldukça kolay ve lezzetli bir kek tarifi. Denemenizi dilerim.
Malzemeler: 3 yumurta
                       1 su bardağı şeker
                       1 su bardağı sıvı yağ
                       1 su bardağı süt
                       3 su bardağı un
                       8-10 adet kuru kayısı küçük doğranmış
                       1/2 su bardağı iri ezilmiş badem içi
                       1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
                       1 paket vanilya tozu (5 gr)
Yapılışı:  Yumurta ve şekeri çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Elenmiş unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. En son kayısı ve badem içini ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen keki 5 dakika kek kalıbında soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip servis edin. Afiyet olsun.

Not: Yumurta ve sütün oda ısısında olması önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder