2 Haziran 2015 Salı

LİMONLU KEK

 Limonlu kek, oldukça hafif ve yumuşacık bir kek. Tarifi denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1,5 çay bardağı toz şeker (90 gr)
                       1 yumurta oda sıcaklığında
                       125 gr tereyağı erimiş
                       1 su bardağı süt (200 ml) ılık
                       1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
                       1/4 muskat rendesi (hint cevizi)
                       2,5 su bardağı un
                       1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
Yapılışı: Toz şekeri ve yumurtayı çırpın. Tereyağını ve sütü ekleyip karıştırın. Limon kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip karıştırın. Muskat rendesini, unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Yağlanmış kek kalıbına dökün. 185 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. 5 dakika kalıbın içinde soğuduktan sonra ters çevirin. 5 dakika daha soğusun. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
           
                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder