25 Haziran 2015 Perşembe

MUZ YATAĞINDA MARAŞ DONDURMA


Hem görsel hemde lezzet yönünden mutluluk verici bir sunum, denemenizi dilerim.
2 Kişilik
Malzemeler: 2 dilim kesme maraş dondurma
                      1 muz
                      1 yemek kaşığı tereyağı
                      1 yemek kaşığı esmer toz şeker
                      1 yemek kaşığı bal
                      1/2 çay kaşığı tarçın
                      1 yemek kaşığı yer fıstığı iri dövülmüş
                      1yemek kaşığı karamel sos
Yapılışı: Ocağın küçük gözünde kısık ateşe tavayı yerleştirin. Önce tereyağını eritin. Tavaya bal, şeker ve tarçını ekleyip karıştırarak eritin. Muzu soyup uzunlamasına ikiye bölün. Tavada sosun içinde kızartın. Hafif kızaran muzu servis tabağına alın. Üzerine tavada kalan sosu ekleyin. Biraz soğuyunca üzerine dondurma dilimlerini ekleyin. Karamel sos ve yer fıstığı ile süsleyin. Bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder