3 Haziran 2015 Çarşamba

PATLICAN KARNIYARIK





Geleneksel bir yemek olan patlıcan karnıyarık, benim çok sevdiğim yemeklerdendir. Denemenizi dilerim.
2 Kişilik:
Malzemeler: 4 adet orta boy patlıcan
                       3 yemek kaşığı sıvıyağ (kızartmak için)
                       4 adet yeşil sivri biber
                       1 adet domates dilimlenmiş
                       1 yemek kaşığı domates salçası
                       1,5 su bardağı su
İç malzemesi: 150 gr dana etinden kıyma
                       1 yemek kaşığı sıvı yağ
                       1 adet kuru soğan küp doğranmış
                       2 diş sarımsak ezilmiş
                       3 yemek kaşığı maydanoz ince doğranmış
                       1 çay kaşığı karabiber
                       1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Patlıcanların saplarını ve sert yerlerini kesin. Baş ve son kısımlarından 1 cm bırakarak soyun. İçlerini oyup tuzlu suda 15 dakika bekletin. Kurulayıp kızgın yağda hafif pembe kızartın. Patlıcanların oyuk kısmı üste gelecek şekilde fırın kabına dizin.

Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip ısıtın. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip hafif pembeleştirin. Kıymayı ekleyip et suyunu salıp kavrulana kadar pişirin. Pişen eti ateşten alın. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Patlıcanların içini, iç malzemesi ile doldurun. Üzerlerini domates dilimleri ile kapatın. En üste yeşil biberleri dizin. Domates salçasını ölçülü su ile sulandırın. Patlıcanların üzerine dökmeden fırın kabına salçalı suyu ekleyin. Arzu ederseniz suya bir miktar daha tuz ekleyebilirsiniz. Fırın kabınız büyük ise su için ölçünüz; patlıcanların yarısına kadar olmalıdır.

Fırında veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişirin. Ben fırında pişirilmesini öneririm. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Not: Pirinç pilavı ve cacık ile servis edilmesini öneririm.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder