20 Haziran 2015 Cumartesi

PEYNİRLİ BONFİLE




Peynirli bonfile lezzetiyle ziyafet sofralarınıza çok yakışacaktır. Oldukça kolay ve hızlı hazırlanıyor. Denemenizi dilerim.
 3 Kişilik
Malzemeler: 6 dilim bonfile ( 2cm kalınlığında dilimlenmiş olsun)
                     50 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
                     1 tatlı kaşığı kimyon
                     1 tatlı kaşığı tarhun otu
                     2 yemek kaşığı hardal
Kızartmak için: 3 yemek kaşığı sıvı yağ
                     6 adet kürdan
Yapılışı: Dilimlenmiş bonfileleri yan yatırın. Yan tarafından bıçak ile girip içinde bir cep oluşturun. Açtığınız cebi genişletin ancak bonfilenin yanlarını delmemeye özen gösterin.

Cebin içine hardal sürün. Kimyon, tarhun otu ve kaşar peynirini karıştırın ve ceplerin içini doldurun. Ceplerin ağzını kürdanla kapatın. Önceden ocakta ısıttığınız kalın tabanlı çelik tavaya sıvıyağı ekleyin. Bonfile dilimlerinin her 2 yüzünü de 1,5 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Not: Ben bonfileyi kasaptan aldıktan sonra buzdolabında 2 gün bekletiyorum, dinlenen et daha lezzetli oluyor. (dondurucu veya buzlukta değil)
                    
              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder