Bu Blogda Ara

25 Haziran 2015 Perşembe

TAHİNLİ KURABİYE


Tahinli kurabiye ağızda dağılan çıtır çıtır ve çok lezzetli bir kurabiye. Çocuklar onu çok seviyor. Denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1 su bardağı tahin
                       1 su bardağı toz şeker
                       200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
                       1 yumurta (sarısını hamura, beyazını üzerine)
                       4,5 su bardağı un
                       1 paket vanilya(5 gr)
                       1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Yapılışı: Tahin ve şekeri bir kasede karıştırın. Yumurtanın sarısı, tereyağını, unu ve toz vanilyayı ekleyip karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.


 Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Kurabiyenin üst yüzünü önce çırpılmış yumurtanın beyazına batırın, ardından bu yüzü ceviz içine batırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kurabiyelerin üzeri çatlayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Not: Bu malzemeyle 2 tepsi kurabiye hazırlanıyor. Kurabiyeler pişerken yayılacağı için sık dizmeyin.