8 Temmuz 2015 Çarşamba

BAMYALI TAVUK


Bamya ve tavuğun harika uyumu ile bamya sevenleri mutlu eden bir tarif, denemenizi dilerim.
2 Kişilik
Malzemeler: 2 parça tavuk but
                       500 gr taze bamya
                       2 orta boy domates
                       1 yemek kaşığı limon suyu
                       3 çorba kaşığı sıvı yağ
                       1/2 su bardağı sıcak su
                       1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Bamyaların saplarını ayıklayıp bol suyla yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Sıvı yağı bir tencerede kızdırıp tavuk parçalarını hafifçe kızartın. Kızaran tavukların üzerine bamyayı ekleyip domates dilimlerini üzerine yayın. Tuzu ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı 20 dakika pişirin. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Eklediğiniz su bitip bamyalar yumuşadığında yemeğiniz pişmiştir. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Not: Sade veya domatesli pilav ve cacıkla servis edilmesini öneririm.
                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder