18 Temmuz 2015 Cumartesi

EBESÜT POĞAÇA


Ankara'nın Beypazarı ilçesine özgü bir poğaça olan Ebesüt poğaçası, yumuşacık, tatlı  ve lezzetli bir poğaça, tarifi denemenizi dilerim.
Hamur için malzemeler: 5 su bardağı un
      2 su bardağı süt (ılık)
      1/2 su bardağı zeytinyağı
      1 çay kaşığı tuz
      1 yemek kaşığı toz şeker
      1 paket kuru maya (10 gr)
İç malzemesi: 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
      1 tatlı kaşığı toz tarçın
      2 yemek kaşığı zeytinyağı
      1 yemek kaşığı şeker
Üzerine: 1 yumurtanın sarısı
Yapılışı: Derin bir kaseye ılık sütü, 1 yemek kaşığı şekeri ve kuru mayayı ekleyip üzerini bir bezle örtün. Mayanın kabarması için yarım saat bekleyin. Kabaran  mayaya hamur için diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini bir bezle örtün. Kabarması için bir saat bekleyin.
Küçük bir kasede iç malzemesini karıştırın.

 Kabaran hamurdan avuç içiniz kadar küçük bezeler açın. Ortasına iç malzemeyi yayın. Hamuru rulo yapıp kendi çevresi etrafında döndürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Şekil verdiğiniz hamurları, tepside bekletirken fırınınızı ısınması için açın. Bu arada tepside de bir miktar daha kabaracaktır. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder