11 Temmuz 2015 Cumartesi

TAZE FASULYE YEMEĞİ


Sebzelerin kendi suyuyla pişen oldukça lezzetli bir yemek, yıllardır uyguladığım bu tarifi denemenizi dilerim.
3-4 Kişilik
Malzemeler:1 Kg taze fasulye
                  2 adet iri domates kabuğu soyulmuş küp doğranmış
                  3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
                  1 yemek kaşığı toz şeker
                  1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Taze fasulyeleri yıkayıp temizleyin ve ikiye bölün. Tencereye zeytinyağını ekleyip ocağın orta gözünde ateşe yerleştirin. Tencereye fasulyeyi ekleyip ateşte hafifçe börttürün. Üzerine domatesi yayın. Tuzu ve şekeri ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte karıştırmadan fasulyeler  yumuşayana kadar pişirin. Ilınması için servis tabağına alın. İsterseniz sıcak, isterseniz de soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder