26 Temmuz 2015 Pazar

VİŞNELİ-ÇİKOLATALI KEK


Taze vişne ve bitter çukulata ile ıslak kek tadını yakalayın. Oldukça lezzetli bu keki seviyorum. Sizlerinde denemenizi dilerim.
Malzemeler: 250 gr vişne ( çekirdekleri çıkarılmış)
                       80 gr bitter çikolata ( rendelenmiş)
                       4 yumurta
                       1,5 su bardağı toz şeker
                        1/4 su bardağı su
                       1 yemek kaşığı tereyağı (erimiş ve ılık)
                       2,5 su bardağı un
                       1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
Yapılışı:  Yumurta ve şekeri çırpın. Suyu ve erimiş tereyağını ekleyip karıştırın. Kek karışımına 2 su bardağı unu ve kabartma tozunu eleyip, karıştırın. Yarım su bardağı unu karışımın üzerine serpip vişneleri ve çikolatayı üzerine ekleyin. Böylece vişneler unlanmış olacak.

 Kek karışımını karıştırıp yağlanmış kek kalıbına yayın. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Piştiğini anlamak için bir kürdan keke batırabilirsiniz. Kürdana hamur bulaşmıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıkardıktan sonra kalıpta 5 dakika bekletin. Ardından tabağa ters çevirerek çıkarıp, soğuduğunda dilimleyin. Afiyet olsun.

Not: Ortası delik kek kalıbı kullanın.
         Taze vişneleri yıkayıp, saplarını ayıklayın. Saplarını kopardığınız yerden ince bir kaşık sokarak çekirdeği vişneyi parçalamadan çıkarabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder