21 Temmuz 2015 Salı

YUMURTALI TAZE FASULYE

 Sıcak yaz günleri için az malzemeyle kolay ve lezzetli bir yemek tarifi.
3 Kişilik
Malzemeler: 0,5 Kg taze fasulye (ikiye bölünmüş)
                       1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
                       2 yumurta
                       3 yemek kaşığı zeytin yağı
                       1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
                       1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Ayıklayıp yıkadığınız taze fasulyenizi, küçük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin, 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Fasulyeler yumuşayana kadar kaynatın. Tavaya zeytin yağını ekleyip kısık ateşte soğanları hafif kavurun. Yumuşayan fasulyelerin suyunu süzüp, soğanların üzerine ekleyin.
Fasulyeyi de hafif kavurun. Kasede yumurtaları çırpın, tuzu ve kırmızı pul biberi ekleyin. Çırpılmış yumurtayı, kavrulan fasulyeye ekleyip, karıştırın. Yumurta pişince ocaktan alın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder