Bu Blogda Ara

5 Ağustos 2015 Çarşamba

BAHÇIVAN KEBABI


Bahçıvan Kebabı oldukça lezzetli bir etli sebze yemeği. Taze bezelye ile veya konserve bezelye ile pişirebilirsiniz.
4-5 Kişilik
Malzemeler: 500 gr kemiksiz kuşbaşı kuzu kol eti
                   500 gr bezelye
                   2 orta boy havuç  (dilimlenmiş )
                   250 gr arpacık soğan
                   2 adet yeşil biber ( çekirdeğini çıkarıp iri doğrayın)
                   1 adet domates ( kabuğunu soyup mutfak robotunda parçalayın)
                   1 yemek kaşığı dereotu (ince doğranmış)
                   1 yemek kaşığı domates salçası
                   1,5 su bardağı sıcak su
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
                   3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Tencereye sıvı yağı ekleyip kabuğu soyulmuş bütün halde arpacık soğanlarını hafifçe pembeleştirin.Pembeleşen soğanları tencereden bir tabağa alın. Tencereye havuçları ekleyip onları da hafifçe pembeleştirin. Havuçları tencereden çıkarıp etleri tencereye ekleyin. Eti suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Kavrulan ete yeşil biberi ekleyip hafifçe kavurun.

 Salçayı ekleyip salça kum kum olana kadar kavurun. Domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Domates hafifçe suyunu çekince pembeleşen soğanı, havucu, bezelyeyi, tuzu, karabiberi ve sıcak suyu ekleyin. Bezelyeler pişene kadar yaklaşık 30 dakika tencerenin kapağı kapalı pişirin. Pişen yemeği servis tabağına aldığınızda üzerine arzuya göre dereotu serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not: Yanında domatesli pilav ve cacıkla servis edilmesini öneririm.