Bu Blogda Ara

7 Ağustos 2015 Cuma

DOMATESLİ PİLAV


Domatesli pilav, hem çok lezzetli hem de çok kolay. Et ve sebze yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Denemenizi dilerim.
4 Kişilik
Malzemeler: 2 su bardağı pirinç
                   3 orta boy domates
                   4 yemek kaşığı sıvı yağ
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
                   2 su bardağı sıcak su
Yapılışı: Pirincin üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin ve ıslanıp şişmesi için su soğuyana kadar bekletin. Domateslerin kabuğunu soyup mutfak robotunda parçalayın. Sos tavasına 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip domatesleri üzerine ekleyin. Hafif suyunu çekene kadar domatesleri pişirin. Bu arada pirincin suyu soğudu ise pirinci süzgeçte bol su ile yıkayın.Yayvan bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ocağın orta gözünde kısık ateşte yıkadığınız pirinçleri 5 dakika kavurun. Sos kabında hafif suyunu çeken domatesi, ölçü kabına alıp üzerini 400 ml ye kadar sıcak su ile tamamlayın.

 Kavrulan pirince tuz, 2 su bardağı sıcak su ve 400 ml domates sosunu (2 su bardağı) ekleyip ateşi kısın. 15 dakika tencerenin kapağı kapalı pişirin. Pirinçler uzayıp domates suyunu tamamen çektiğinde pilavınız pişmiştir, ateşi kapatın. Temiz bir mutfak peçetesini kapak ve tencere arasına gerip 15 dakika pilavınızı dinlendirin. Dinlenen pilavınızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.