21 Ağustos 2015 Cuma

TEPETAKLAK ELMALI KEK


Fırın kabından ters çevrilerek çıkarıldığında karamelize olmuş taban hoş bir sürpriz oluşturuyor. Oldukça lezzetli ve kolay bu keki, denemenizi dilerim. 27x27 cm lik bir cam fırın kabında pişiriyorum. Kız kardeşim Banu, bu keki Ankara'da bir pastanede (Num Num) yediğini ve çok sevdiğini anlattı. İnternetten tarifleri araştırdım. Bu siteden alıp tarifi kendime uyarladım. Pişirdiğim bu reçete için sahibine teşekkür ederim.(http://damlacikolata.blogspot.com/) 3-4 kez pişirdiğim bu tarif, herkes tarafından çok sevildi. Umarım siz de seversiniz.
Malzemeler: 4 yumurta
                 1,5 su bardağı toz şeker
                 2 su bardağı un
                 1/2 su bardağı fındık kırığı
                 1 paket toz vanilya (5 gr)
                 1 paket kabartma tozu (10 gr)
                 1 çay kaşığı toz tarçın
Elmalı taban için:3 adet yeşil elma (kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş)
                 3 yemek kaşığı toz şeker
                 2 yemek kaşığı tereyağı
                 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Servis için: Sade sütlü dondurma
                 Vanilyalı veya karamelli sos
Yapılışı: Bir tavaya dilimlediğiniz elmaları üzerine toz şekeri serpip 6-7 dakika elmalar yumuşayana kadar pişirin. Tereyağını ve tarçını ekleyip hafif karamelize edin. Fırın kabının tabanına elma dilimlerinizi sırt sırta dizin.

Kek hamuru için; Yumurtayı ve şekeri çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozu, vanilya, fındık kırığı ve tarçını ekleyip hamuru karıştırın. Biraz koyu bir kek hamuru oluyor.
Elmaların üzerine kek hamurunu yayın.

 Önceden 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 45 dakika kekinizi pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp 5 dakika kabında soğumaya bırakın. Ardından servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirin. Kekiniz soğuduğunda üzerine sade dondurma ve vanilyalı yada karamelli sos ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder