Bu Blogda Ara

29 Eylül 2015 Salı

AĞLAYAN PASTA


Ağlayan pasta, çok lezzetli ve kolay bir pasta. Özel günlerde pişirebileceğiniz bu lezzetli tarifi denemenizi dilerim.
Malzemeler: Kek hamuru için; 3 yumurta
                   3 kahve fincanı şeker
                   3 kahve fincanı un
                   1 kave fincanı süt
                   2 yemek kaşığı toz kakao
                   1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
Üzerine dökmek için: 2 su bardağı soğuk süt
Üzerine sürmek için: 1 paket krem şanti
                               (1 su bardağı soğuk süt ile hazırlayın)
Üzerine sürmek için: 1 paket çikolata sosu
                               (2,5 su bardağı süt ile hazırlayın)
Üzerini süslemek için: 3 yemek kaşığı file badem
Yapılışı: Kek hamuru için yumurta ve şekeri karıştırın. Süt, kakaoyu ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış kelepçeli fırın kabına kek hamurunu yayın. Fırında 175 derecede 25-30 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan batırarak kontrol edin. Fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine 2 su bardağı soğuk sütü gezdirerek dökün.



1 paket krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk sütle hazırlayın. Krem şantiyi, (kekin üzerine döktüğünüz soğuk sütü kek emdikten sonra) üzerine yayın. Krem şantinin üzerine, hazırladığınız çikolatalı sosu soğuduktan sonra yayın. Üzerini isterseniz file bademle, isterseniz hindistan cevizi rendesi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Keki dilimlediğinizde krem şanti dilimlenen yerden akıyor, ağlayan pasta adı buradan geliyor. Bu keki arkadaşım Naciye Hanımdan öğrenmiştim. Pek çok defa pişirdim. Lezzetiyle beni mutlu eden bir kek.