8 Eylül 2015 Salı

FIRINDA İZMİR KÖFTE


Bir İzmirli olarak İzmir Köftesi tarifinin olmadığı bir blog olur mu :) Bu durumu hemen telafi ediyorum. İşte İzmir Köftesi tarifim. Severek pişirdiğim bu yemeği denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 3-4 adet orta boy patates ( kabuğu soyulmuş ve 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
                   1 adet domates dilimlenmiş
                   3-4 adet yeşil biber
                   1 yemek kaşığı domates salçası
                   1,5 su bardağı sıcak su
                   1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için: 1/2 su bardağı sıvıyağ
Köfte hamuru için: 500 gr koyun etinden kıyma (orta yağlı)
                   1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
                   2 dilim bayat ekmek içi ufalanmış
                   1/2 demet maydanoz ince doğranmış
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
Yapılışı: Köfte hamuru için verilen tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp yoğurun. Yuvarlak köfteler ve yassı köfteler yapın. Hazırladığınız köfteyi buzdolabında dinlenmeye bırakın.


 Bu arada patatesleri soyup, yıkayın. Dilimlediğiniz patatesi kızgın yağda hafif kızartın. Fırın kabına kızarttığınız patatesleri dizin. Aynı yağda köftelerinizi hafif kızartıp patateslerin üzerine ekleyin.

 Domates dilimlerini ve biberleri köftelerin üzerine dizin. Bir kapta sıcak su ve salçayı, tuzu karıştırın. Fırın kabının üzerine gezdirerek ekleyin. Önemli olan eklediğiniz salçalı suyun yüksekliği patatesleri geçmesin.
  Fırında yaklaşık 200 derece biberler kızarana kadar 5-10 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder