26 Eylül 2015 Cumartesi

FIRINDA KORUK SUYUYLA BAMYA


Girit mutfağının bir örneğide fırında etsiz bamya yemeğidir. Soğansız da pişirebilirsiniz. Eğer koruk suyu yapamazsanız, 1/2 limonun suyu ile de yapabilirsiniz. Lezzetli bir bamya yemeği, denemeniz dileğiyle.
Malzmeler: 500 gr taze bamya
                 250 gr koruk üzümü (1/2 su bardağı koruk suyu veya 1/2 limonun suyu)
                 1 adet kuru soğan (jülyen doğranmış)
                 2 adet domates (kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış)
                 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
                 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Fırın kabının tabanını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Doğradığınız kuru soğanı fırın kabına yayın. Saplarını ayıklayıp, yıkadığınız bamyaları fırın kabında soğanların üzerine dizin. Bamyaların üzerine doğranmış domatesi yayın. Üzerine tuzu serpin ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve koruk suyunu yada limon suyunu ekleyin.

 Fırın kabının üzerini bir kapakla kapatın. Ağzı kapalı 200 derecede 15-20 dakika fırında pişirin. Fırın kabının kapağını açıp 10-15 dakikada kapaksız pişirin.

 Bamyalarınızın pişip pişmediğini bir çatalla kontrol edip fırından çıkarın. Yemeğiniz ılıklaştığında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder