24 Eylül 2015 Perşembe

PEYNİRLİ KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI



Ege mutfağının bir örneği. Kabak çiçeği kızartması, meze olarak oldukça lezzetli ve zengin bir tat. Ordövr tabağınıza çok yakışacaktır. Severek pişirdiğim bu tarifi denemenizi dilerim. Girit kabağının sürüngen ana gövdesinde erkek çiçekler, yan dallarda ise yaprak altlarında dişi çiçekler bulunur. Erkek çiçeklerin sapları daha ince ve uzun olduğu için onları toplayıp yemeğini yaparız. Kabak çiçekleri güneş doğduktan hemen sonra kapandığı için güneş henüz doğmadan toplanmaları gerekir. Açık halde toplanan çiçekler serin bir ortamda 4-5 saat şekillerini korurlar.


Malzemeler: 20 adet kabak çiçeği
İç harcı için: 150 gr lor peyniri
                   50 gr tulum peyniri veya parmesan peyniri (rendelenmiş)
                   5'er dal maydanoz, dereotu ve taze nane (küçük doğranmış)
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartma sosu: 1/3 şişe doğal maden suyu (75 ml)
                       1/2 su bardağı un
                       1 yumurta
                       1 çay kaşığı tuz
Kızartma için: 1/2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Bir kasede yumurta, tuz ve unu çırpın. Karışıma doğal maden suyunu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Kek hamuru veya boza kıvamında olsun. Bu karışıma doldurduğunuz çiçekleri bulayacaksınız.


İç harcı için; Bir kasede lor peynirini, parmesanı, maydanoz, dereotu, naneyi ve tuzu karıştırın.
Kabak çiçeklerini bol suyla yıkayıp, çiçeğin dışındaki tırnakları kesin. Çiçeğin içindeki kısımları temizleyin. İç harcından çay kaşığı ile alıp çiçeklerin içini doldurun. Yaprakları birbirinin üzerine kapatın. Tüm çiçekleri doldurduktan sonra derin bir tencerede yağı kızdırın. Çiçekleri hamur karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.

Kağıt peçete üzerine kızaran çiçekleri alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder