26 Ekim 2015 Pazartesi

DEREOTLU-PEYNİRLİ POĞAÇA


Dereotu ve tatlı lor peyniri ile yapılan çok lezzetli ve kolay bir poğaça tarifi. Denemenizi dilerim. Uzun yıllardır pişirdiğim bu poğaçayı, komşum Hatice Hanımdan öğrenmiştim. Kendisini sevgiyle anıyorum.
Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt
                   250 gr tatlı lor peyniri
                   1/2 su bardağı sıvı yağ
                   1 yumurtanın beyazı
                   1 demet dereotu (ince kıyılmış)
                   3,5 su bardağı un
                   2 paket hamur kabartma tozu (20 gr)
                   1 çay kaşığı tuz
Üzerine: 1 yumurtanın sarısı
Yapılışı: Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlak top şekli verin.

 Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, hamur toplarını dizin. Üzerine bir fırça ile yumurta sarısını sürün. Önceden 170 derecede ısınmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Not: Bu ölçülerle 2 fırın tepsisi poğaça hazırlanıyor.

1 yorum:

  1. Merhabalar, dereotlu poğaçanız çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil