21 Ekim 2015 Çarşamba

FIRINDA MANTARLI OMLET


Kestane mantarı ile yaptığım bu omleti siz de sevdiğiniz bir mantarla deneyebilirsiniz. Oldukça lezzetli ve kolay bir tarif, ana yemek olarak da hazırlayabilirsiniz. Denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 4 yumurta (sarısını ve beyazını ayırın)
                   100 gr labne peyniri
                   2 yemek kaşığı kaşar peyniri (veya dil peyniri veya parmesan peyniri)
                   1 adet küçük kuru soğan (jülyen doğranmış)
                   2 adet yeşil biber (çekirdeklerini çıkarıp uzunlamasına ince doğrayın)
                   5-6 adet mantar (ince doğrayın)
                   2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
                   1 tatlı kaşığı tereyağı
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
Yapılışı: Yumurtanın beyazını köpük köpük kabarana kadar çırpın. Labne peynirini ekleyip tekrar çırpın. İyice birbirine karıştıktan sonra yumurta sarılarını, tuzu ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.

Fırına girebilen bir tavayı ocağın küçük gözünde ateşe yerleştirin. Zeytinyağını tavaya ekleyip soğanları hafifçe kavurun. Ardından mantarları ekleyip kavurun. En sonda biberleri ekleyip kavurun. Bu kavurduklarınızı tavadan alın. Tavanın kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Tabanı zaten zeytinyağlı olduğu için tekrar yağlamanıza gerek yok. Tavaya çırptığınız yumurtayı ekleyin. Ardından kavurduğunuz mantarları tavaya ekleyin. Tavanın ateşini kısın. Tavanın kenarından yumurtanın kahverengileştiğini gördüğünüzde tavayı ateşten alın.

 Üzerine kaşar peynirini serpip önceden 210 derecede ısuttığınız fırının en üst rafında üzerindeki peynirler kızara kadar 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder