9 Ekim 2015 Cuma

HAVUÇLU KEK-1



Havuçlu kek, oldukça kolay ve lezzetli bir tarif. İsterseniz üzerine vanilyalı sos ve karamelli sos gezdirip biraz da ceviz içi serpip bir pastaya dönüştürebilirsiniz. İsterseniz de sadece kek olarak servis edebilirsiniz. Çocukların çok sevdiği bu tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 3 yumurta
                   1,5 su bardağı toz şeker
                   125 gr tereyağı (erimiş)
                   1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
                   1,5 su bardağı rendelenmiş havuç ( 2 orta boy havuç)
                   1 çay kaşığı tarçın
                   2 su bardağı un
                   1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
                   1 paket toz vanilya (5 gr)
Yapılışı: Bir kasede yumurta ve toz şekeri çırpın. Erimiş tereyağını ekleyip karıştırın. Ceviz içini, havucu ve tarçını ekleyip karıştırın. Unu, vanilyayı ve hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

 20 cm çapında kelepçeli bir kalıbı yağlayın. Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıttığınız fırında180 derecede 45 dakika kadar pişirin. Piştiğini anlamak için kekin ortasına bir bıçak batırın. Kek bıçağa bulaşmadı ise kekiniz pişmiştir.

Fırından çıkardığınız kekin kalıpta soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, kalıptan çıkarın ve servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder