21 Ekim 2015 Çarşamba

MANDALİNA SUYU (KONSANTRE)


Rengi sarartılmamış taze ve yeşil mandalinalarla hazırlayacağınız mandalina suyunu, buzdolabında saklayabilir ve de istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Her zaman dolabınızda sıkılmış meyve suyu olması özellikle çocukları olanlar için harikadır. Tarifi denemeniz dileğiyle. 1 Litrelik bir kavanoz meyve suyu için:
Malzemeler: 9 adet iri mandalina (3 su bardağı mandalina suyu çıkacak kadar mandalina gerekir)
                   3 su bardağı toz şeker
Yapılışı: Mandalinalarınızı yıkayıp kurulayın. Kabuklarının kuru olması önemli. Rendenin ince tarafı ile 4-5 tane mandalinanın kabuğunu rendeleyin. Beyaz kısımları rendelememeye özenin. Meyve sıkacağı ile mandalinaların suyunu sıkın. 1 litrelik kavanoza 3 su bardağı mandalina suyunu ve 3 su bardağı toz şekeri ekleyin. Rendelediğiniz mandalina kabuklarını da ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın.

Kavanozu buzdolabına koyup 2 gün boyunca bekletin. Ara sıra karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın. 2 gün sonra süzüp mandalina kabuklarını atın. Konsantre mandalina suyunuz hazır. Buzdolabında saklayın.

Servis yapacağınız zaman limonata bardağına 1 parmak kadar meyve suyu koyun, üzerini su ile tamamlayın. Dilerseniz nane yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Konsantre mandalina suyu için oran 1 su bardağı mandalina suyuna, 1 su bardağı şeker.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder