17 Kasım 2015 Salı

KURU BAMYA ÇORBASI


Konya yöresine ait kuru bamya çorbası, oldukça lezzetli ve kolay bir çorba. Tek başına, ana yemek gibi doyurucu. Geleneksel bir çorba tarifi, denemenizi dilerim.
Malzemeler: 500 gr kuzu eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
                  1 su bardağı çiçek kuru bamya
                  1 adet kuru soğan (küçük küp doğranmış)
                  1 yemek kaşığı domates salçası
                  1 su bardağı domates püresi
                  2 yemek kaşığı un
                  2 yemek kaşığı tereyağı
                  1 çay kaşığı kırmızı pul biber
                  1 çay kaşığı tuz
                  2 adet limon tuzu (1/2 çay kaşığı)
                  1,5 litre sıcak su
Yapılışı: Küçük bir tencerede yıkadığınız kuru bamyaları 1-2 taşım kaynatıp kevgirle bir kaseye alın.

 Çorbayı pişireceğiniz tencerede kısık ateşte tereyağını eritin. Doğranmış soğanları hafifçe pembeleştirin. Kuzu etini ekleyip kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişirin. Et, suyunu çektiğinde domates salçasını ekleyip 1-2 kez karıştırın. Unu ekleyip karıştırın. Ardından domates püresini ekleyin. Sıcak suyu azar azar karıştırarak ekleyin. Böylece un topaklanmaz. 15-20 dakika et, yumuşayana kadar pişirin. Ardından bamyayı, tuzu, limon tuzunu ve kırmızı pul biberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Bamya pişene kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Merhabalar, şifa deposu olan bamya yemeğiniz çok lezzetli ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil