19 Kasım 2015 Perşembe

TOPALAK


Konya yöresine ait, geleneksel bir nohutlu köfte yemeği. Oldukça lezzetli, kolay ve besleyici bu tarife sofralarınızda yer vermenizi dilerim.
Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış nohut
                   2 yemek kaşığı tereyağı
                   1 yemek kaşığı domates salçası
                   1,5 litre sıcak su
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Köfte hamuru için: 500 gr dana-kuzu kıyma çekilmiş et
                   200 gr ince köftelik bulgur
                   1 adet rendelenmiş kuru soğan
                   2-3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
Köfteleri una bulamak için: 3-4 yemek kaşığı un
Yapılışı: Bir kasede bulguru, rendelenmiş soğanı, doğranmış maydanozu, kıymayı, tuzu ve karabiberi yoğurup köfte hamurunu hazırlayın. Köfte hamurunu 15-20 dakika dinlendirin.

Haşlanmış nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Unlanmış tepside sallayıp köftelerin her yerini una bulayın.

Tereyağını tencerede eritin. Domates salçasını ve kırmızı pul biberi ekleyip, 1-2 defa karıştırın, salça kum kum olduğunda sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Su kaynadığında haşlanmış nohutu ve köfteleri ekleyin. Kaynamaya başladığında ateşi kısın. Köfteler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder