16 Aralık 2015 Çarşamba

ISPANAKLI RULO BÖREK


Çok lezzetli ve kolay bir börek, kısa sürede hazırlanıyor. Bu çıtır çıtır lezzeti, denemenizi dilerim.
Hamuru için malzemeler: 2,5 su bardağı un
                  1/2 su bardağı su
                  1 yumurtanın sarısı
                  100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri veya parmesan peyniri
                  75 gr oda sıcaklığında tereyağı
                  1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi : 500 gr ıspanağın yaprağı
                  2 yemek kaşığı lor peyniri (mozzarella peyniri)
                  1 yemek kaşığı tereyağı
                  1/3 çay kaşığı tuz
                  1/3 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
Yapılışı: Hamur malzemelerini bir kasede yoğurup ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapın. Hamur dinlenirken, iç malzemesini hazırlayın.




 Bir tavada iç malzemesi için gerekli tereyağını eritin. Ispanağı ekleyip hafifçe kavurun. Kavrulan ıspanağı ateşten alın, üzerine tuz, karabiber ve lor peynirini ekleyip, karıştırın. Hamuru, tezgah üzerinde 0,5cm kalınlığında açın. Ortasına kenarlardan biraz boşluk bırakarak iç malzemesini yayın. Resimde gördüğünüz gibi rulo yapın. 1cm kalınlığında dilimleyin.

 Dilimlerinizi, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine resimde gördüğünüz gibi dizin. 200 derecede önceden ısınmış fırında 20-25 dakika , böreklerinizin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

1 yorum: