Bu Blogda Ara

8 Aralık 2015 Salı

KÜRDAN KEK


Çok lezzetli, yapılışı kolay bir ıslak kek tarifi. İsterseniz bir pastaya dönüştürebilirsiniz. Dilimlediğinizde zebra gibi bazı yerleri beyaz, bazı yerleri kakaolu olacaktır. Sevdiğim bu keki, denemenizi dilerim.
Malzemeler: 4 yumurta
                       8 yemek kaşığı toz şeker
                       1 kahve fincanı sıvı yağ (75 ml)
                       1 kahve fincanı süt (75 ml)
                       8 yemek kaşığı un
                       2 paket hamur kabartma tozu ( 20 gr)
Şurup için malzeme: 3 su bardağı su (600ml)
                       3 yemek kaşığı toz kakao (25 gr)
                       10 yemek kaşığı toz şeker
Servis için üzerine: Vanilyalı sos veya krem şanti
Yapılışı: Şurubu önce hazırlayın. 3 su bardağı suyu bir tencereye ekleyin. Üzerine kakao ve toz şekeri ekleyip 5 dakika karıştırarak kaynatın. Tencereyi ateşten alıp kenarda ılıklaşması için bekletin.
 

  Bir kasede 4 yumurtayı, 8 yemek kaşığı toz şekerle çırpın. Üzerine önce sıvı yağı, sonrada sütü ekleyin ve karıştırın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Yağlanmış 26x26 cm kare bir fırın kabına kek hamurunu ekleyin.



Fırında 170 derecede yaklaşık 30-35 dakika pembeleşene kadar keki pişirin. Pişen sıcak keki fırından çıkarın. Bir kürdanla üzerinde 4-5 cm aralıklarla delikler açın. Üzerine ılık şurubu bir kepçeyle dökün. Kek, şurubu tamamen çektikten sonra, üzerini vanilyalı sos veya çikolatalı sos ya da krem şanti ile kaplayın. Afiyet olsun.
NOT:Üzerinde vanilyalı sos ve fındık kırığı ile servis yaptım.