11 Aralık 2015 Cuma

MADEN SUYU İLE BÖREK


Maden suyu ile yapılan bu böreğin üzeri çıtır çıtır, altı ise oldukça yumuşak oluyor. Su böreğini seviyorsanız bu börek tam size göre. Kolay yapılan, lezzetli bir börek, denemenizi dilerim.
Malzemeler: 5 adet hazır yufka
                      125 gr tereyağı (erimiş)
                      1 su bardağı süt (200 ml)
İç malzemesi: 1/2 demet maydanoz (5 yemek kaşığı doğranmış maydanoz)
                      300 gr beyaz beynir (çökelek peyniri veya parmesan peyniri rendelenmiş olabilir)
Üzerine sürmek için: 2 yumurtanın sarısı
                      2 şişe sade doğal maden suyu (2x20cl)
Yapılışı: Erimiş tereyağından 2 yemek kaşığı ile fırın tepsinizi yağlayın. 2-3 yemek kaşığı tereyağınıda böreğin üstünü yağlamak için ayırın. Kalan tereyağını sütle karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı yerleştirin. Üzerine sütlü tereyağı sürün. Bu yufkanın üzerine 2 yufka daha yerleştirin. Her kata, sütlü tereyağını sürün. 3.cü kat yufkanın üzerine sütlü tereyağından sürdükten sonra peyniri ve maydanozu yayın.

Peyniriniz tuzsuzsa, biraz tuz serpebilirsiniz. Üzerine diğer 2 yufkayı da yine aralarına sütlü terayağı sürerek yerleştirin. En üste ayırdığınız tereyağını sürün. Yumurta sarısını sürün. Böreği dilimleyin. Dilimledikten sonra üzerine maden suyunu dökün. Böreğe maden suyunu döktükten sonra 10 dakika bekleyin. Üzerine isterseniz susam ve çörek otu serpebilirsiniz.

175 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirin, ılıklaştığında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: İç malzemesi olarak 125 gr beyaz peynir ve 250 gr ıspanak doğrayarak yaptığım da, böreğe süt eklemiyorum. Böyle de oldukça lezzetli oluyor. Eğer fırın tepsiniz küçük ise 3 yufka için yarım bardak süt ve 1 şişe maden suyu yeterli olacaktır.
                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder