9 Aralık 2015 Çarşamba

SUSAMLI KURABİYE


Çıtır çıtır bir lezzet, yapımı kolay ve kısa sürede pişiyor. Bir tane, asla yetmiyor. Bu kolay tarifi denemenizi dilerim.
Malzemeler: 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında, dilimleyin)
                      75 ml üzüm sirkesi (1/2 çay bardağı)
                      1 yumurtanın sarısı
                      1 tatlı kaşığı toz şeker
                      1 çay kaşığı tuz
                      4 su bardağı un
                      1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
Üstüne sürmek için: 1 yumurtanın beyazı
                      4-5 yemek kaşığı susam
Yapılışı: Yukarıdaki malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapın. Hamuru merdane ile 0,5cm kalınlığında açın. İstediğiniz şekillerde kalıplarla kesin.


Üzerlerine yumurtanın beyazından bir fırça ile sürün. Yumurta beyazı sürdüğünüz yüzünü susam dolu tabağa batırın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.
                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder