7 Ocak 2016 Perşembe

YENİ YIL ÇORBASI


Hem büyükler hem de çocuklar çorbanın üzerinde ki kıtır ekmekleri seviyor.Yeni yıla girerken hazırladığım bu çorbayı, denemenizi dilerim. Kolay ve lezzetli bir çorba, sunumu da oldukça güzel.
Malzemeler: 1 adet orta boy kereviz rendelenmiş
                   2 adet havuç rendelenmiş
                   4 su bardağı et suyu
                   2 yumurtanın sarısı
                   2 yemek kaşığı un
                   1 limonun suyu
                   2 yemek kaşığı yoğurt
                   2 yemek kaşığı tereyağı
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
Kıtır ekmekler için: Ekmeklerin üzerine sürmek için tereyağı
                   3 dilim bayat tost ekmeği
                   50 gr rendelenmiş kaşar peyniri (veya parmesan peyniri)
                   2 yemek kaşığı haşlanmış ve doğranmış ıspanak
Yapılışı: Ekmekleri kurabiye kalıpları ile kesin.Üzerine tereyağı sürün. Üzerlerine haşlanmış ve doğranmış ıspanakları yayın. Üzerlerine kaşar peyniri serpin. Yağlanmış fırın tepsisinde 230 derecede 6 dakika kızartın.


   Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynayan suya rendelenmiş kereviz ve havucu atın.
   Bir kasede un ve yumurta sarılarını çırpın. Bu karışıma kaynayan et suyundan 1-2 yemek kaşığı ekleyerek ılıtın. Kaseye limon suyunu ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Bu hazırladığınız sosu, kaynayan sebzelere ekleyin. Tencereye tereyağı, tuz ve karabiberi de ekleyip, 3 dakika daha kısık ateşte kaynatın.

   Çorbayı servis yaparken üzerine hazırladığınız kıtır ekmekleri koyarak servis yapın. Afiyet olsun.
Not: Taze ıspanağı çok az bir yağla tavada öldürerek kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder