Bu Blogda Ara

9 Ocak 2016 Cumartesi

YENİBAHARLI EKMEK


Sadece kahvaltıda değil, günün her saatinde tüketebileceğiniz, oldukça lezzetli bir ekmek. Yenibahar baharat olarak, ekmeğe harika bir lezzet katıyor. Ekşi mayanız yoksa fırıncınızdan alacağınız ekmek hamuru ile de bu ekmeği hazırlayabilirsiniz. Denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1 su bardağı ekşi maya
                  3 su bardağı buğday unu
                  1 su bardağı su (oda ısısında)
                  1/2 su bardağı kırılmış ceviz içi
                  10 adet siyah zeytin
                  1 tatlı kaşığı yenibahar
                  1 çay kaşığı tuz
                  1 yemek kaşığı toz şeker
                  1 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
Yapılışı: Ekşi mayaya un ve suyu ekleyip karıştırın. Kabarması için 6-8 saat bekletin.  İyice kabardıktan sonra diğer tüm malzemeyi ekleyip, karıştırın. Ekmeği pişireceğiniz kabı tereyağı ile yağlayın. Ekmek hamurunu pişirme kabına alın. Bu kaptada 3-4 saat bekletin. İyice kabaran hamuru önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 90 dakika kadar pişirin. Ekmeğin kabuğu kızardığında fırından çıkarın. Tel ızgaraya ters çıkarın. Ekmeğin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra dilimleyin. Afiyet olsun.


Not: Ekşi mayanın hazırlanışını 'Yiyecekleri Saklama Yöntemleri ve Kış Hazırlıkları ' etiketimde bulabilirsiniz. Yada fırıncınızdan çiğ ekmek hamuru alarak yapabilirsiniz. Veya da instant maya kullanabilirsiniz.