Bu Blogda Ara

11 Mart 2016 Cuma

SELANİK GEVREĞİ


Çıtır çıtır bir kurabiye, uzun süre dayanıyor ve çok lezzetli. Denemenizi dilerim. Fındık ve çekirdeksiz kuru üzüm eklediğim kurabiyeye siz de farklı kuru meyveler ekleyebilirsiniz.

Malzemeler: 5 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
                   1 su bardağı toz şeker
                   2 yumurta
                   2,5 su bardağı un
                   1 tatlı kaşığı toz vanilya
                   1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
                   2 yemek kaşığı fındık
                   2 yemek kaşığı kuru üzüm
Yapılışı: Mutfak robotunda tereyağı ile şekeri karıştırın. Yumurtaları sıra ile ekleyip, karıştırın. Unu, vanilyayı ve hamur kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. Tezgaha yağlı kağıt serin. Üzerine hamuru koyup, hamura fındık ve üzümü ekleyin. Hamurun üzerine bir yağlı kağıt koyun ve elinizle bastırarak yassılaştırın. Bir merdane ile hamuru 0,5cm kadar inceltin. Üzerinde ki yağlı kağıdı yavaşça kaldırın. Altındaki yağlı kağıtla fırın tepsisine koyun.


Önceden ısınmış 180 derecede fırında 25-30 dakika pişirin. Üzeri pembeleşen kurabiyeyi fırından çıkarıp kare şeklinde dilimleyin. Fırın tepsisinin üzerine ızgara yerleştirip, kurabiyeleri kenarları yukarı bakacak şekilde dik dizin. Yeniden fırına sürüp, 10-15 dakika daha pişirin. Çıtır kurabiyeleriniz hazır. Afiyet olsun.