7 Nisan 2016 Perşembe

BİBERLİ ARMUT REÇELİ



Meksika biberi ve Santa Maria armudu ile yapılan bu reçeli kırmızı et yemeklerinin yanında veya peynir tabağında, sos olarak kullanabilirsiniz. Harika bir lezzet, R. Birgül'den dinleyip de pişirdiğim bu tarifi, yıllardır servis yapıyorum. Denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1Kg Santa Maria armudu (yaklaşık 5 adet)
                   700 gr toz şeker
                   5 adet meksika biberi (kırmızı)
                   1/2 limonun suyu
Yapılışı: Soyduğunuz armutları 0,5cm kalınlığında dilimleyin. Tencereye armud dilimlerini ekleyip üzerine 700 gr toz şekeri dökün. Biraz bekletin. Armutlar suyunu bıraktığında tencereyi ateşe yerleştirin. Kaynatın. Meksika biberlerini ikiye bölün. İçlerinin çekirdeklerini ve beyaz kısımlarını temizleyin. Uzunlamasına doğrayın. Kaynayan tencereye ekleyin. Reçel koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan reçele 1/2 limonun suyunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın. Kavanozo sıcakken doldurun. Kavanozun ağzı açık soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ağzını kapatın. İstediğiniz zaman servis edebileceğiniz harika sosunuz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder